ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΛΑΔΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Παρακολουθήστε το video και ανακαλύψτε τις συμβουλές μας, που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε το λάδι στον κινητήρα σας.

Αναρωτιέστε γιατί πρέπει να συμπληρώσετε το λάδι στον κινητήρα σας; Ο κύριος λόγος είναι ότι επεκτείνει τη ζωή του κινητήρα σας προστατεύοντάς τον από τυχόν φθορά που δεν μπορεί να επισκευαστεί. Το παραπάνω βίντεο σάς εξηγεί πώς μπορείτε να συμπληρώσετε το λάδι του κινητήρα, διαδικασία που πρέπει να γίνεται κάθε 2.000 χιλιόμετρα.

Βήμα πρώτο: Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού του κινητήρα σας

Για να το κάνετε, θα χρειαστείτε γάντια, χαρτί κουζίνας και ένα χωνί. Το όχημά σας πρέπει να βρίσκεται σε επίπεδο δρόμο, ο κινητήρας να είναι ακόμα ζεστός και σβηστός για ένα λεπτό. Για να ελέγξετε τη στάθμη του λαδιού, τραβήξτε έξω τη ράβδο – είναι συνήθως κίτρινη ή πορτοκαλί και βρίσκεται κοντά στον κινητήρα.

Τραβήξτε τη όσο περισσότερο γίνεται και στη συνέχεια τοποθετήστε την πίσω στο σωλήνα της. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα πριν την αφαιρέσετε για να ελέγξετε την στάθμη του λαδιού. Το ελάχιστο και το μέγιστο επίπεδο είναι σημειωμένα στο τέλος της ράβδου. Εάν το επίπεδο είναι κάτω από το ελάχιστο σημάδι, πρέπει να συμπληρώσετε αμέσως λάδι. Τα περισσότερα οχήματα έχουν μια προειδοποιητική λυχνία στο ταμπλό. Αν αυτή η λυχνία είναι κίτρινη ή κόκκινη, πρέπει να σταματήσετε το συντομότερο δυνατό για να ελέγξετε τη στάθμη του λαδιού και να το συμπληρώσετε εάν είναι απαραίτητο.

Βήμα δεύτερο: Συμπληρώστε το λάδι σας

Ξεκινήστε ελέγχοντας ότι το λιπαντικό σας είναι κατάλληλο για τον κινητήρα σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μπορείτε πάντα να ελέγξετε το εγχειρίδιο χρήσης για περισσότερες λεπτομέρειες. Ξεβιδώστε απαλά το καπάκι του δοχείου για να προσθέσετε λίγο λάδι. Ελέγξτε ξανά τη στάθμη του και επαναλάβετε μερικές φορές μέχρι το λάδι να φτάσει στο μέγιστο σημείο, χωρίς να το υπερβεί και στη συνέχεια επανατοποθετήστε το καπάκι στο δοχείο.

Τώρα μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια!

πηγή: total.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

facebook
instagram
twitter
linkedin
youtube
google_plus